Gastprogrammering
Thursday 16 November
©PaulinaMatusiak&EddyWenting | Plein Theater
Theater // 20:30 // € 13
Amsterdam Talks Sex: Body Positivity

Line up: Handan Aydin, Bappie Kortram, Ashley
Open: 20:30 - 21:30 hrs
Tickets: € 13 / Regulier: €13 | Student/ CJP: €11 | Stadspas groene stip: €4,50 | Inclusief welkomstdrankje Gratis toegang voor leden van We Are Public
Tickets


Amsterdam Talks Sex

Plein Theater en The Sexy Love Collective presenteren vanaf september 2023 nieuwe edities van de talkshowserie Amsterdam Talks Sex! Bekend van de online afleveringen in coronatijd en nu terug als zaalprogramma.

In de serie maakt seks, love en relationship coach Handan Aydin seksualiteit bespreekbaar door met (ervarings)deskundigen in gesprek te gaan op dit thema, vanuit elke keer een andere invalshoek. Veel van wat we hebben geleerd over sex, is eigenlijk niet wat je wilt weten. Er zijn zoveel schakeringen in de echte, diverse wereld van seksualiteit. Verschillende culturen denken anders over seks, ieder mens beleeft seksualiteit anders en verschillende groepen in de samenleving gaan er anders mee om. In Amsterdam Talks Sex vieren we die diversiteit en willen we een safe space creëren waar we laten zien hoe leuk én leerzaam het is om over seksualiteit te praten.

Kijk hier eerdere edities terug >>

www.thelovesexycollective.com/
 

Body Positivity

Deze editie zal gaan over het onderwerp Body Positivity!

Body positivity pleit voor acceptatie van het menselijk lichaam in al zijn verschijningsvormen, stelt bestaande schoonheidsidealen ter discussie en streeft naar een positief zelfbeeld. Body positivity is gestart als een reactie op hoe er tegen mensen met overgewicht word aangekeken, maar heeft zich ontwikkeld tot een bredere beweging die zich bezig houdt met alle lichamen die anders zijn dan het lichaamsbeeld dat in de media gepresenteerd wordt.

Te gast zijn Bappie Kortram en Ashley. Beide werken aan hun lichaam vanuit andere invalshoeken.

Bappie Kortram is een plussize transman model. Hij zich richt op het bouwen van een online en offline ruimte voor dikkere en transgender mensen. Hij is de maker achter #TransTummyTuesday op Twitter en Instagram. Bappie hoopt op een mooiere en diversere toekomst voor dikkere en zwarte transmannen in de media! Ook transmannen die (nog) geen topoperatie hebben ondergaan. Want dat is ook oké!

Ashley is 35 jaar, moeder van een 13 jarige zoon, single en woonachtig in hartje Amsterdam. "In mijn dagelijks leven werk ik in de uitzendbranche en af en toe op feestjes als doorhost. Qua karakter kan ik pittig zijn en ben niet op mijn mondje gevallen. Ik zit vol levenslust en vind het belangrijk om mijzelf te zijn in alles wat ik doe en hoe ik mij presenteer. Dit is te zien in m'n fijne, gezellige en prettig gestoorde houding in de omgang. Ik ben heel open over mijn lichaam en hoe ik mezelf presenteer. Mooi zou zijn als iedereen dat zou willen en durven."
 

EXPO Opening & Marokkaanse eettafel

Plein Theater start een nieuw initiatief, waarbij wij de buurt uitnodigen om met ons aan tafel te gaan! De eettafels worden georganiseerd rondom culturele activiteiten, waarin we maatschappelijke of activistische thema’s aansnijden. Onze inspiratiebron is de rijke diversiteit van culturen die naast elkaar leven in Amsterdam Oost.

Voor de talkshow op 16 november is er een expositie opening van beeldend kunstenaar Jalinka Gressmann en een Marokkaanse eettafel, waar iedereen zich voor kan aanmelden. Beide zijn gratis toegankelijk (aanmelden kan in de ticketshop).

In de talkshow presenteren we een betoverende modeshow die de prachtige Marokkaanse stijl tot leven brengt.
 

Buurtredactie

Wil je meedenken met ons programma? We zijn op zoek naar een buurtredactie!

Neem hierover contact op met Creative Producer Bibi Trompetter via bibi@plein-theater.nl