Gastprogrammering
Thursday 04 April
Theater // 20:00 // € 13,50 (vanaf) + consumptiemunt
Queering Puppets Festival Amsterdam: Splitter Splatter in Concert

Line up: Ibo Bakker, Tjitske Hemkes, Iteke Hemkes, Olga Middendorp, Iekeliene Stange
Open: 20:00 - 20:45 hrs
Tickets: € 13,50 (vanaf) + consumptiemunt / Regulier: €17,50 | CJP / Student: €15.50 | Kunst(vak)student: €13.50 | Stadspas groene stip: €4.50 | Dag Combi Tickets vanaf €13,50 | Inclusief welkomstdrankje!
Tickets

 

Splitter Splatter in Concert

Splitter Splatter is een multidisciplinaire kunstenaar, wonende tussen Amsterdam en de Veluwe. Ze laat zich vaak inspireren door de natuur en werkt met symbolische, surrealistische vormen en totems die verwijzen naar rituelen, het onderbewuste en het absurde. Op een speelse en intuïtieve manier creëert ze kostuums, muziek, video’s, decorontwerpen, keramiek en muurhangers om haar kleurrijke werelden te bouwen. Experiment staat altijd centraal, tijdens covid werden de laatste kostuums gemaakt, gebreid met verschillende brei en punnik technieken, een manier om verstilling te vinden in een steeds sneller draaiende wereld. Sinds 2018 treedt Splitter Splatter op als performance collectief in Amsterdam en omstreken en was te zien in woonkamers, kunst galerieën, muziekfestivals, praalwagens etc. Een mix tussen performance art en een surrealistische pop act. Splitter Splatter de band bestaat uit multidisciplinair kunstenaars Iekeliene Stange, Ibo Bakker, Tjitske Hemkes, Iteke Hemkes en Olga Middendorp. Zij vormen samen een abstract, Dadaïstisch muziektheater, het Parallellepipedum, een kleurrijk handgemaakt universum.

 

Splitter Splatter de Expo

Tijdens het Queering Puppets Festival Amsterdam van 3 t/m 7 april in Plein Theater siert een bonte expositie van Splitter Splatter het Plein Theater! De expositie wordt op de openingsdag van het festival, woensdag 3 april om 17:00, feestelijk geopend met muziek van DJ Rosa (Spill Gold).

Meld je aan

 

Queering Puppets Festival Amsterdam

Van 3 t/m 7 april presenteren Plein Theater en Cat Smits Company het Queering Puppets Festival Amsterdam!

Queering Puppets Festival Amsterdam biedt sinds 2022 een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater, objecttheater, poppenspel én queer perspectieven. In de safe space die het poppenspel creëert, kan iedereen zijn wie hij, zij, hen wil. Plein Theater en Cat Smits Company trotseren de norm met dit festival vol bonte visuele uitspattingen. Queering Puppets is LHBTIQA+ friendly, feministisch, activistisch en bovenal schitterend in eigenwijsheid! In deze derde editie is het thema Weapons of the weak.

Lees meer >>