Gastprogrammering
Sunday 11 October
© Markus Berdux
Theater // 15:00 // € 10
Nieuwe Noten Amsterdam: Louter lucht en nieuwe fluiten

Genre: Hedendaagse kamermuziek
Line up: Susanne Fröhlich + Erik Drescher
Open: 15:00 - 15:45 hrs
Tickets: € 10 / CJP/Student: €8 | Kunst(vak)student: €6,50 | Stadspas groene stip: €2,50 | Livestream: €5,-
Tickets

Mysterieuze fluiten als zingende windvlagen

Valt er nog wat te verbeteren aan aloude instrumenten als de blokfluit en de dwarsfluit? Gelukkig zeggen nieuwsgierige vakmensen en musici altijd volmondig ja. Vandaar dat we tegenwoordig de krachtige Helder-tenorblokfluit hebben en de soms mysterieuze Glissandoflöte. De Berlijnse blokfluitiste Susanne Fröhlich en haar stadgenoot en dwarsfluitist Erik Drescher zijn voortrekkers van deze vernieuwingen. Zij nemen u mee naar een wereld waar bewegende lucht transformeert tot intens zingende engelen.

De blokfluiten van de Nederlandse bouwer Maarten Helder verenigen de kracht van de renaissancefluiten met de gewenste mogelijkheden in de hedendaagse muziek. Zo is de Glissandoflöte ogenschijnlijk een traditionele dwarsfluit. Het geheim zit in het mondstuk, de zogeheten ‘glissando headjoint’. Zoals Susanne Fröhlich zich in de Helder-blokfluit specialiseerde, zo haalt Erik Drescher het onderste uit de kan van deze dwarsfluit. Zowel gezamenlijk als ieder afzonderlijk betoveren ze u met niets dan lucht.


Uitvoerenden

Susanne Fröhlich blokfluiten
Erik Drescher dwarsfluiten
 

Programma

Charles Kwong as if the wind is seeking itself

Kathrin A. Denner engrave V

Alvin Lucier Double Himalaya

https://youtu.be/n2ASa9MRRFE

 

https://youtu.be/BhDNycdOdeQ


Nieuwe Noten Amsterdam

In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van bekende ensembles, jonge musici en denkers gepresenteerd, in klank en woord. Bij elk concert is er een speciale gast die een actueel thema aansnijdt en de musici en het publiek betrekt.

In het PLEIN THEATER krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

www.nieuwenoten-amsterdam.nl
 

Notitie: In verband met de beperkte capaciteit kunt u alleen vooraf online een kaartje kopen. Er is voorafgaand aan de voorstelling geen kaartverkoop aan de deur.

Ook wordt de voorstelling van 15:00 live gestreamed! Om de livestream te bekijken kunt u een livestream kaartje kopen, die te vinden zijn bij tickets.

In verband met de huidige corona regelgeving willen wij u graag attenderen op onze maatregelen; lees deze hier >