Gastprogrammering
Sunday 13 December
© Renee Geerlings
Theater // 15:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Little Big Horn

Genre: Hedendaagse kamermuziek
Line up: Arno Bornkamp
Open: 15:00 - 16:15 hrs
Tickets: € 16 / CJP/Student: €14 | Kunst(vak)student: €8,- | Stadspas groene stip: €3,50
Tickets

Little Big Horn – multimedia voorstelling

Tegen een decor van onherbergzame landschappen piept, kraakt, knarst, zucht, kreunt en steunt de baritonsaxofoon. Saxofonist Arno Bornkamp, niet voor een kleintje te vangen, toont het publiek in een multimedia voorstelling de uitdaging die musicus en componist aangaan met het instrument.

Saxofonist Arno Bornkamp en audiovisueel kunstenaar André Arends (voormalig saxofonist) zochten elkaar na twintig jaar weer op en maakten samen de muziekvoorstelling Little Big Horn.

Er wacht een avond vol onverwachte wendingen, muziek en beelden uit het heden en verleden. Acht toonaangevende componisten schreven speciaal voor deze voorstelling een nieuw stuk, van klassiek tot jazz. Het middelpunt is de baritonsaxofoon, één van de grootste en machtigste instrumenten uit de familie van de saxofoons. Alle componisten zochten op eigen wijze naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de baritonsaxofoon, die virtuoos en baanbrekend solist Arno Bornkamp als geen ander ten gehore weet te brengen.

________________________________________

Uitvoering: Arno Bornkamp Artistiek concept: André Arends & Arno Bornkamp Dramaturgie/Regie: André Arends Nieuwe composities van Katharina Thomsen, Jan Menu, Peter Vigh, Gregory Wanamaker, André Arends, Jacob ter Veldhuis, Ryo Noda en Branford Marsalis Opgenomen interviews: Lex Bohlmeijer Camera/video montages: Anne-Marie Verlooy Visuals: James Murray Productie: Sanne Bouman PR: Krista Peeters design

Informatie:
Zakelijke leiding: Harm Witteveen: harmwerk@gmail.com | tel: 06-6520943
HB artistmanagament: Haiko Boonstra | info@hbartistmanagement.com | 06 43942464

***

Nieuwe Noten Amsterdam

In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van bekende ensembles, jonge musici en denkers gepresenteerd, in klank en woord. Bij elk concert is er een speciale gast die een actueel thema aansnijdt en de musici en het publiek betrekt.

In het PLEIN THEATER krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

www.nieuwenoten-amsterdam.nl

***

Let op: In verband met de beperkte capaciteit kunt u alleen vooraf online een kaartje kopen. Er is voorafgaand aan de voorstelling geen kaartverkoop aan de deur.

In verband met de huidige corona regelgeving willen wij u graag attenderen op onze maatregelenlees deze hier >