Gastprogrammering
Sunday 13 December
© Michal Grycko
Theater // 15:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Little Big Horn

Genre: Hedendaagse kamermuziek
Line up: Arno Bornkamp
Open: 15:00 - 17:00 hrs
Tickets: € 16 / CJP/Student: €14 | Kunst(vak)student: €8,- | Stadspas groene stip: €2,50 | Livestream: €5,-
Tickets

Semi-autobiografisch saxofoonconcert met anekdotes

Hoe ontstaan nieuwe noten en welke weg bewandelt een uitvoerend musicus om de imaginaire wereld van een componist tot leven te brengen? Geïnterviewd door Lex Bohlmeijer maakt saxofonist Arno Bornkamp u deelgenoot van de processen achter het podium. U zit als het ware op schoot bij componisten als Jacob ter Veldhuis, Geert van Keulen, Peter Vigh, Ryo Noda en Branford Marsalis en kijkt mee over de schouder van de musicus.

Saxofonist Arno Bornkamp was niet alleen de drijvende kracht achter het Aurelia Saxofoon Kwartet, hij is als begenadigd docent ook de peetvader van vele saxofonisten van de jongere generaties. Bornkamp stimuleerde vele componisten om muziek te schrijven voor saxofoon en maakte de volwassenwording van het instrument van dichtbij mee. Genoeg stof voor een semi-autobiografisch concert met nieuwe werken van componisten die belangrijk voor hem zijn, oude en nieuwe videobeelden, verhelderende gesprekken en mooie anekdotes. Dichter bij het scheppingsproces komen is nauwelijks mogelijk.

Uitvoerenden

Arno Bornkamp baritonsaxofoon

André Arends dramaturgie

Anne-Marie Verlooy visuals

Lex Bohlmeijer presentatie
 

Programma
Nieuwe composities van Jacob ter Veldhuis, Geert van Keulen, Peter Vigh, Gregory Wanamaker, Ryo Noda, André Arends, Branford Marsalis, Jan Menu en Tini Thomsen
 

https://youtu.be/_zOLcF5RVyo

 

Nieuwe Noten Amsterdam

In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van bekende ensembles, jonge musici en denkers gepresenteerd, in klank en woord. Bij elk concert is er een speciale gast die een actueel thema aansnijdt en de musici en het publiek betrekt.

In het PLEIN THEATER krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

www.nieuwenoten-amsterdam.n

 

Let op: In verband met de beperkte capaciteit kunt u alleen vooraf online een kaartje kopen. Er is voorafgaand aan de voorstelling geen kaartverkoop aan de deur.

Ook wordt de voorstelling live gestreamed! Om de livestream te bekijken kunt u een livestream kaartje kopen, die te vinden zijn bij 'tickets'.

In verband met de huidige corona regelgeving willen wij u graag attenderen op onze maatregelenlees deze hier >