GET INVOLVED

Woon of werk jij in Amsterdam Oost en heb je een idee voor een evenement of een suggestie voor een programma in Plein Theater? Wil je een ontmoetingsplek creëren, een dialoog starten of een avond organiseren rondom een onderwerp dat je raakt? Wil je jouw verhaal delen of kunstproject aan de wereld laten zien? Laat het ons weten!

Wij bieden graag de ruimte aan zoveel mogelijk verhalen en perspectieven die Amsterdam Oost te bieden heeft. En we denken graag met jou mee om van jouw idee een succes te maken. Natuurlijk moet jouw idee wel bij de visie van Plein Theater passen, en bieden we mogelijkheden binnen gegeven kaders. Zo organiseren wij diverse programma’s, waarbij we jouw input goed kunnen gebruiken.

Neem voor meer contact op me Creative Producer Bibi Trompetter via Bibi@plein-theater.nl

 

GET INVOLVED met EAST&

EAST& is het Pop-Up Cultuurplatform van Amsterdam Oost. Niet een cultuurgebouw van steen, maar een nomadisch netwerkorganisatie dat beoogt samenwerking en verbinding te leggen tussen bewoners, culturele en maatschappelijke instellingen en de vele, diverse, talentvolle makers die het stadsdeel rijk is. EAST& trekt vanaf 2022 rond door de zeer verschillende wijken van Amsterdam Oost en organiseert culturele activiteiten mét en vóór de buurt. Founding partners Plein Theater, Framer Framed, De Rode Loper op School en Productiehuis Nowhere zoeken hierbij steeds de samenwerking op met andere partners uit het kunstrijke stadsdeel. De laatste editie was op 25 november in de nieuwe broedplaats Baggerbeest (bekijk hier een terugblik) en de volgende editie is op 7 april op het Sajetplein!

Wij moedigen makers, kunstenaars en evenementenorganisators uit Amsterdam-Oost aan om je op de website EASTAND.AMSTERDAM aan te melden, een profiel aan te maken en evenementen te delen op de agenda!

Ben jij een maker uit Amsterdam Oost, heb je een idee voor een volgend festival of wil je graag meedenken over een buurtactiviteit? EAST& staat open voor input en samenwerkingen uit Oost!

 

GET INVOLVED met A’DAM TALKS SEX

Plein Theater en The Sexy Love Collective presenteren nieuwe edities van de talkshowserie Amsterdam Talks Sex! Bekend van drie online seizoenen in coronatijd en nu terug als zaalprogramma. 

In de serie maakt seks, love en relationship coach Handan Aydin seksualiteit bespreekbaar door met (ervarings)deskundigen én publiek in gesprek te gaan op dit thema, vanuit elke keer een andere invalshoek.

Verschillende culturen denken anders over seksualiteit, lichaam en gender, ieder mens beleeft seksualiteit anders en verschillende gemeenschappen gaan er anders mee om. In Amsterdam Talks Sex vieren we die diversiteit en willen we in een safe space laten zien hoe leuk én leerzaam het is om over seksualiteit te praten. Kom eens langs en praat mee!

Heb je een idee voor een onderwerp of gast van de talkshowserie Amsterdam Talks Sex? Laat het ons weten! Wil je vaker meedenken met ons programma? Meld je aan bij onze buurtredactie!

 

GET INVOLVED met PLEIN TAFELS

Eens in de zoveel tijd organiseren we pleintafels rondom culturele activiteiten, waarbij we naast het hoofdgerecht ook maatschappelijke of activistische thema's aansnijden. We nodigen onze buurtbewoners en geïnteresseerden graag uit om mee te tafelen en mee te praten!

Wil jij jouw bijzondere smaakcultuur ook een podium geven? Wij staan open voor gastkoks en ideeën voor activiteiten rondom kunst, cultuur & food.