02-12-2023

Vier de laatste week van 2023 in Plein Theater!

Read this page in English>>

 

Tussen kerst en oud en nieuw organiseren Plein Theater & She Who Makes Noise een avondvullend programma rondom de visuele livemuziek performance Canvas. Vier eindejaarsweek met ons in feestelijke sfeer met een heerlijk Fancy Streetfood Diner, de voorstelling Canvas en een knallend feestje na elke voorstelling!

Het thema van de laatste dagen van 2023 in Plein Theater is WHITE/WIT. De kleur van licht, een nieuw begin, vrede en winter. Het nieuwe jaar in het vooruitzicht, onbeschreven en in te vullen als een wit doek. Op stralend witte tafellakens zal een vegan drie-gangen diner worden geserveerd, waarmee we deze festiviteit met jou willen vieren! Aan de muren hangt een expositie van beeldend kunstenaar Jalinka Gressmann en na elke voorstelling is er de gelegenheid om te dansen met diverse DJ’s bij de bar. En vergeet de dresscode niet; 'Something White'!

 

PROGRAMMA

Woensdag 27 december

18:00 Fancy Streetfood Diner
20:30 CANVAS – She Who Makes Noise
22:00 PARTY met Dykes on Decks

Donderdag 28 december

18:00 Fancy Streetfood Diner
20:30 CANVAS – She Who Makes Noise
22:00 PARTY met DJ Cosmic Lady

Vrijdag 29 december

18:00 Fancy Streetfood Diner
20:30 CANVAS – She Who Makes Noise
22:00 PARTY met Dykes on Decks

Zaterdag 30 december

20:30 CANVAS – She Who Makes Noise
22:00 PARTY met Dykes on Decks
 

Tickets

Voorstelling CANVAS inclusief welkomstdrankje: 
Regulier: €17,50 | CJP/ Student: €15.50 | Kunst(vak)student: €13.50 | Stadspas groene stip: €4,50
Fancy Streetfood Diner: €22,50
 

CANVAS – She Who Makes Noise

In het visuele concert ‘Canvas’ nemen beeld en geluid in deze magische combinatie het publiek mee op een reis in het onderbewuste van een onbekende individu. De eclectische livemuziek performance waarin invloeden van verschillende muziekstijlen zal passeren, wordt uitgevoerd door She Who Makes Noise ondersteund door een 4-koppige band. She Who Makes Noise neemt de toeschouwer mee In de levensloop van een hoofdpersonage, een tijdlijn van verschillende gebeurtenissen, herinneringen en emoties.

She Who Makes Noise is een Amsterdams muziekcollectief, opgericht door een dynamisch creatief trio. De groep bestaat altijd uit deze drie leden, maar de groep verandert altijd organisch van samenstelling bij ieder nieuw muziek project. She Who Makes Noise vindt dat de muziek een prominentere plek moet innemen dan het imago van de artiesten zelf. Hun beelden zijn extreem helder, ze hebben geen kleur en zijn erg dromerig, ze zijn als een gloednieuw canvas dat klaar is om door andere kunstenaars te worden beschilderd.

Lees meer >>

 

Fancy Streetfood Diner

Elk gerecht uit de keuken van Patricia is gebaseerd op passie voor mooie ingrediënten uit onze natuur. Daar komen geen dierlijke en prefab ingrediënten in voor. Patricia kookt zoals ze zelf zegt vanuit haar hart, daar komt geen maatbeker of weegschaal aan te pas. Net als toen, net als thuis. Geleerd van haar vader. Het gerecht vertelt jou tijdens de bereiding wat het nodig heeft. Een beetje meer zout? Meer komijn? En zo ontstaat ook elk nieuw gerecht uit haar handen in de keuken en niet van achter een bureau.

"Tjemplung tjemplung" zoals haar moeder zei, "een beetje van dit een een beetje van dat"; zo heeft ze recepten overgedragen gekregen. Haar stijl? Fancy Streetfood met een knipoog naar haar Indonesische, Molukse roots.

Lees meer >>

 

PARTY met Dykes on decks

Dit Amsterdamse DJ Duo bestaat uit Dj Doornroosje & Mevrouw van Bemmel.

Ze begonnen allebei met dj'en in de underground queerclub de Trut. Ze vonden daar samen liefde en partnerschap en vormden ook een DJ-duo. Vrienden gaven hen de naam Dykes on Decks, die ze met trots en een goede lach dragen.

Hun geluid is een verfrissende mix van old school house-tracks, drumbeats en new school deep house en tech house met warme zang en funky geluiden.

 

PARTY met DJ Cosmic Lady

Op haar 8e kocht Cosmic Lady haar 1e singletje ‘Rock this Town’ van Stray Cats gevolgd door alle albums van Michael Jackson en Jackson 5. In de pubertijd maakte zij kennis met het acid house genre wat zij op maximaal volume afspeelde tot grote ergernis van haar ouders. Tijdens haar grafische studie mocht ze het beatmixen met vinyl platen naar hartelust oefenen bij haar bovenbuurvrouw Steffi (resident dj van Panorama Bar, Berlijn). Na het aanschaffen van haar eigen draaitafels vond zij de weg naar het publiek door te draaien in The Doors, De Schutter, De Trut, La Garconne, Spijkerbar (Lesbique) en op Milkshake. Inmiddels heeft deze Amsterdam based dj haar vinyl ingeruild voor een digitale tafel. Haar sound is te omschrijven als een combinatie van space disco, electro, 70’s & 80’s, funky & soulful house.

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht