19-05-2024

Summer of Music en artist-in-residence Kate Moore

Read this page in English >>

 

Plein Theater biedt een podium aan hedendaagse muziek. Avontuurlijke en kleinschalige uitvoeringen, nieuwe composities en toonaangevende muzikanten; In onze serie Nieuwe Noten Amsterdam krijg je al maandelijks de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. En in de zomer van 2024 zetten we de deuren van ons productiehuis wagenwijd open. In de Summer of Music in en rondom het Plein Theater in Amsterdam Oost ontdek je multidisciplinaire composities, krijg je exclusieve work-in-progress inkijkjes en kan je deel uitmaken van bijzondere onderzoeksprojecten. #GetInvolved!

 

Plein Theater verwelkomd Kate Moore als artist-in-residence 2024!

Elke zomer nodigt Plein Theater een artist-in-resicence uit, een kunstenaar die een aantal weken de kans krijgt om samen met de buurtbewoners en geïnteresseerden een uitvoering verder door te ontwikkelen. Berith Danse, directeur en artistiek leider van het Plein Theater, is de curator van de deelnemers:

“We zijn ontzettend enthousiast om Kate Moore te verwelkomen als artist-in-residence. Kate, zelf wonende in Amsterdam Oost, is niet zomaar een componist; ze heeft internationale erkenning verdiend en haar werken worden uitgevoerd door enkele van de meest toonaangevende ensembles, zoals Akso|Schönberg, Amsterdam Cello Octet en het Groot Omroepkoor.

Kate heeft verschillende prijzen op haar naam staan, waaronder de Gieskes-Strijbis Podiumprijs in 2022 en de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs in 2017 voor haar indrukwekkende compositie “The Dam”. En wist je dat ze haar eigen ensemble, het Herz Ensemble, heeft opgericht?

Haar muzikale avontuur heeft haar over de hele wereld gebracht van de MacDowell Colony tot een residentie aan het conservatorium van Parijs. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft ze ook nog eens een doctoraat behaald aan het Sydney University Conservatorium of Music.

We kijken er naar uit om samen te werken met Kate en zijn razend benieuwd naar de creatieve energie en muziek die ze met zich mee zal brengen tijdens haar residentie in Plein Theater.”

 

Ossenlied/ A Beautiful Path

Van maandag 12 augustus t/m zondag 1 september zal componist Kate Moore in haar residentie werken aan het Ossenlied vanuit het onderzoeksproject A Beautiful Path.

A Beautiful Path: Plein Air Composing is een onderzoeksproject over componeren in het landschap waar het land zowel het atelier van de componist is als het podium waarop de componist optreedt. Deze onderzoeksperiode daagt de componist uit het creatieve proces te verkennen door middel van schrijven, componeren, improviseren en documenteren in dialoog met de natuur en de omgeving, gedurende het bewandelen van langeafstandsroutes met muziekinstrumenten.

Het Ossenlied is een 54-daagse wandeling door Nederland, Engeland, Wales en Ierland van Oss naar Skellig Michael via Oxford om een ​​epische verhalencyclus op muziek te componeren. Geïnspireerd door troubadours en epische dichters uit de oudheid, in de traditie van de Tain, Edda, Mabinogion en Beowulf en de Canterbury Tales, wordt componiste Kate Moore geïnspireerd om haar eigen verhalencyclus te schrijven terwijl ze lange afstanden loopt en componeert met een lier en vielle, die ze bij zich draagt.

 

"I want to sing the landscape to life - it is already alive but it is bursting with stories and magic that want to be found and listened to and heard. I want to tap into the wild energy - Kate Moore
 

https://youtu.be/KMlEqXq9rJg?si=__vwAH5mGh8_WHfB

 

Doe mee en #GetInvolved

In de drie weekenden zijn er muzikale publieksactiviteiten met Kate Moore én gastartiesten waar je aan kunt deelnemen, van composer walks tot een kinetic workshop tot een music marathon en een uiteindelijke work-in-progress presentatie van het Ossenlied met het Herz Ensemble op zaterdag 31 augustus! Ons Eetlokaal met zomers terras is ook elk weekend geopend en aan de muren hangt een expositie van fotografe Isabelle Vigier. Bij alle activiteiten zijn er combitickets te koop inclusief een lunch of diner.

 

PROGRAMMA
 

Zaterdag 17 augustus 10:00 – 15:00 inclusief lunch
Composer Walk
Introductie en workshop over het maken van Ossenlied, langeafstandswandelen en buiten componeren


Zondag 18 augustus 13:00 – 16:00
Workshop van Maria Blaisse
Participatieve workshop met kinetische sculpturen, danser en muzikanten


Zaterdag 24 augustus 13:00 – 00:00
Music Marathon: Thorn Rose Impromptu

Part One 14:00 – 18:00
Joe Puglia (violin), Michela Amici (harp), Jos Haring and friends (ancient music), Miri Lee and friends (dance and improvised music, Rianne Wilbers (voice and electronics)

Part Two 20:00 – 00:00
Laura Sandee (piano), Tom Sanderman (saxophone), Annette Schenk (clarinet), Jellantsje de Vries (violins), Elisabeth Smalt (violas), Sjors van der Mark (electric guitars and electronics)


Zondag 25 augustus 14:00
Viola da Gamba Gathering
Open gathering for gamba players and listeners, led by master viola da gamba player Margo Fontijne


Zaterdag 31 augustus 20:30
Final Concert: Revolver & work-in-progress Ossenlied by Kate Moore & Herz Ensemble

Revolver (2021): Kate Moore (voice and ancient instruments), Meiyi Lee (percussion), Georgia Burashko (voice), Beate Loonstra (harp), Dario Calderone (bass), Jellantsje de Vries (violin), Susanne Rosmolen (cello)

Ossenlied/ Song of the Ox (work-in-progress): Kate Moore (composer and performer), Georgie Burashko (singer), Meiyi Lee (percussionist)
 

Zaterdagmiddag 31 augustus & zondagmiddag 1 september
'LOEI' door het Question Collective
Een muzikale performance op een melkveeboerderij die speciaal gecomponeerd is op basis van muzikale voorkeuren van koeien

 

 

Terug naar nieuws overzicht