Gastprogrammering
Saturday 31 August
Foto: Jan Dirk van der Burg
Theater // 14:30 // € 10 (vanaf)
Summer of Music: Loei

Line up: Questions Collective
Open: 14:30 - 15:30 hrs
Tickets: € 10 (vanaf) / Regulier: €14,- | CJP/ Student/ <18: €12,- | Kunst(vak)student/ <18: €10.- | Stadspas groene stip: €4,50
Tickets

 

LOEI

Ga met Questions Collective op zoek naar de muzikale voorkeuren van koeien. Waarom zouden we alleen muziek voor mensen spelen? Koeien zijn heel nieuwsgierig naar muziek, het is goed voor hun gezondheid en ze werken keihard voor ons. Het is tijd voor koe-inclusieve muziek. 

Met de hulp van verschillende muzikanten, boeren en wetenschappers, zoals koeientaalkundige dr. prof. Leonie Cornips, is Questions Collective op onderzoek uitgegaan naar de muzieksmaak van koeien, in een poging om een vorm van communicatie tussen ons en de koeien tot stand te brengen. Buiten in de wei wordt in LOEI ook het mensenpubliek uitgenodigd op de reacties van koeien op verschillende muzikale elementen te observeren.
De muziektheatervoorstelling wordt door een speciaal samengesteld ensemble live in de open lucht gespeeld op de melkveeboerderij.

“Dit ontroerende concert voor koeien nodigt je uit buiten je mens-zijn te treden” - Theaterkrant

“Mocht ik een koe zijn, ik zou het fantastisch vinden.” - Nieuwe Feiten, VRT Radio 1 (BE)


Regie, compositie: Flavia Faas | Spel: Marc Alberto - saxofoon, Salvoandrea Lucifora - trombone, Laura Nygren - contrabas, Flavia Faas - piano | Kostuums en scenografie: Tessel Brühl | Dramaturgische ondersteuning: Céline Talens | Taalkundig advies: Leonie Cornips | Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Stichting DOEN

 

QUESTIONS COLLECTIVE

Questions Collective maakt performatieve installaties die gebaseerd zijn op een oprechte bezigheid met maatschappelijke vraagstukken. Niet beperkt tot één medium maken wij installaties, video, muziek, poëzie, theater, internet en performancekunst. De vorm van ons werk is kleurrijk, fantasierijk en locatiespecifiek. Een fabriekshal, een opkomende wijk, een politiek klimaat, een winkelstraat, het zijn allemaal omgevingen waarmee we interacteren. Ons podium is het dagelijks leven, waar we nieuwe realiteiten creëren. Wij zien de toekomst als een constructie die we kunnen bouwen, steen voor steen.

www.questionscollective.com/

 

SUMMER OF MUSIC

Plein Theater biedt een podium aan hedendaagse muziek. Avontuurlijke en kleinschalige uitvoeringen, nieuwe composities en toonaangevende musici; In onze serie Nieuwe Noten Amsterdam krijg je maandelijks de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. In de zomer van 2024 zetten we de deuren van ons productiehuis wagenwijd open. In de Summer of Music in en rondom het Plein Theater in Amsterdam Oost ontdek je multidisciplinaire composities, krijg je exclusieve work-in-progress inkijkjes en kan je deel uitmaken van bijzondere onderzoeksprojecten. #GetInvolved!


KATE MOORE | ARTIST-IN-RESIDENCE 2024

Elke zomer nodigt Plein Theater een artist-in-residence uit, een kunstenaar die een aantal weken de kans krijgt om een uitvoering verder door te ontwikkelen en buurtbewoners en geïnteresseerden te betrekken bij het maakproces. We zijn enorm enthousiast om componist Kate Moore te verwelkomen als de artist-in-residence 2024!

Kate Moore woont zelf ook in Amsterdam Oost en is niet zomaar een componist; ze heeft internationale erkenning verdiend en haar werken worden uitgevoerd door toonaangevende ensembles. Ze heeft verschillende prijzen op haar naam staan, waaronder de Gieskes-Strijbus Podiumprijs in 2022 en de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs in 2017. Bovendien heeft ze haar eigen ensemble, het Herz Ensemble, opgericht!

Van maandag 12 augustus t/m zondag 1 september zal componist Kate Moore in haar residentie werken aan het Ossenlied vanuit het onderzoeksproject A Beautiful Path.

Het Ossenlied wordt een 54-daagse wandeling door Nederland, Engeland, Wales en Ierland van Oss naar Skellig Michael via Oxford om een ​​epische verhalencyclus op muziek te componeren, terwijl ze een lier en een vielle bij zich draagt.

Met haar onderzoek daagt de componist zichzelf uit het creatieve proces te verkennen door middel van schrijven, componeren, improviseren en documenteren in dialoog met de natuur en de omgeving, gedurende het bewandelen van langeafstandsroutes met muziekinstrumenten.

Lees meer >>