Gastprogrammering
Sunday 09 June
Theater // 15:00 // € 13,50 (vanaf) + consumptiemunt
Fri Yeye

Line up: TRC Promotion
Open: 15:00 - 16:15 hrs
Tickets: € 13,50 (vanaf) + consumptiemunt / Regulier: €17,50 | CJP/ Student: €15,50 | Kunst(vak)student/ <18: €13,50 | Stadspas groene stip: €4,50 | Combiticket voorstelling + dialoog + dagspecial: €40/ 29,50 | Prijzen zijn inclusief een welkomstdrankje
Tickets


Fri Yeye

Doorbroken stiltes, onthulde verhalen

Verken de diepgewortelde conflicten en de vreugdevolle viering van vrijheid in "Fri Yeye". Dit intrigerend stuk, gebaseerd op Celestine Raalte's Surinaamse klassieker, onderzoekt de ervaringen van een oma, moeder en dochter rondom Keti Koti. Is feestvieren een passende manier om de afschaffing van slavernij te herdenken? Fri Yeye onthult niet alleen het verleden maar belicht ook hedendaagse uitdagingen.

De voorstelling confronteert je niet alleen met vragen, maar daagt je uit om je eigen standpunten te heroverwegen. Fri Yeye nodigt je uit de kracht van intuïtie te ervaren, geworteld in dieper begrip van geschiedenis en emoties.

Ervaar en ontdek de vele lagen van vrijheid en geschiedenis tijdens deze betekenisvolle reis.

 

Ná de voorstelling is er de mogelijkheid om mee te doen met Dialoog in Actie #2: Keti Koti
 

https://youtu.be/o-AW7YCnpIo?si=29W_1Q8jMWmTVKHz


Spel: Helianthe Redan, Rosana Etnel en Djinti Bianca Sullivan | Script: Celestine Raalte | Regie & scriptbewerking: Careline Peerwijk

Fri Yeye wordt mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, VSB Fonds, Het Cultuur Fonds, Cultuur Concreet & Elise Mathilde Fonds

https://trcpromotion.com/

 

Plein Theater maand voor Keti Koti

De Keti Koti maand vindt jaarlijks plaats in de maand juni in de aanloop naar Keti Koti op 1 juli. Deze maand staat in het teken van herdenken en bezinnen rondom het slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen daarvan vandaag de dag.

Als Plein Theater in Amsterdam Oost, gelegen naast het Oosterpark en het Nationaal monument Slavernijverleden, staan we bijzonder stil bij dit moment en bij deze maand. Daarom organiseren we in de maand juni diverse activiteiten rondom onderwerpen die raken aan het slavernijverleden en kolonialisme, gecureerd door Peggy Burke en Berith Danse.

Daarbij kun je heerlijk Surinaams bij ons eten! Ons Eetlokaal naast het theater is elke donderdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 en bij vroege activiteiten minstens een uur voorafgaand aan de activiteit. Peggy staat in de keuken en maakt speciaal voor de Keti Koti maand elke week een afwisselend Surinaamse special. Moksi - alesi's, Heri - Heri, Griet Bana Soep, Pindasoep met Tom Tom en als klapper op de vuurpijl Pom & Pastei (& Paramaribop) op de laatste donderdag van de maand.

Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten of vind ze op onze agenda met een geel kader. Bij alle programma's kun je een combikaartje kopen met een dagspecial - of reserveer direct bij Peggy. Check hier iedere week ons menu!