Gastprogrammering
Wednesday 26 June
Theater // 15:30 // € 13,50 (vanaf) + consumptiemunt
Koken met Amba (6+)

Line up: Veenfabriek
Open: 15:30 - 16:30 hrs
Tickets: € 13,50 (vanaf) + consumptiemunt / Volwassene: €15,50 | CJP/Student/<18: €14,50 | Kind (t/m 12 jaar): €13,50 | Stadspas Groene Stip: €4,50 | Inclusief welkomstdrankje!
Tickets

 

Koken met Amba (6+) - Veenfabriek

“Dit is het verhaal over de Surinaamse Nederlanders en hoe ze hier zijn gekomen. Zo’n verhaal kunnen andere oma’s jullie ook vertellen over de Marokkaanse, Joodse, Indonesische, Chinese of Afghaanse Nederlanders. Iedereen heeft zijn eigen koffer met verhalen.” - de oma van Amba

Amba is jarig en trakteert haar klas vol trots op een Surinaamse lekkernij. Ze draagt een speciale koto voor haar verjaardag. Vroeger durfde ze dat niet. Totdat oma haar alles leerde over de Surinaamse cultuur en hoe Nederland en Suriname onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Koken met Amba is een muzikale en smakelijke voorstelling waarin we aan de hand van de Surinaamse keuken de familiegeschiedenis van de tienjarige Amba vertellen.Begeleid door swingende liedjes met percussie, hammond orgel en trombone volgen we het spoor van Amba’s familie terug in de tijd: van Nederland via Suriname naar West-Afrika.

Een educatieve voorstelling van Veenfabriek met heerlijke Surinaamse verjaardagstraktaties!

door Veenfabriek | naar een idee van Jacintha Groen | regie en tekst Nita Kersten | spel en zang Shanice Redan | toetsen en zang Sophie Anglionin | percussie en zang Siegfried Hart | trombone, tuba en zang Bastiaan Woltjer | concept en koken Jacintha Groen

"Regisseur Nita Kersten heeft met Koken met Amba een prachtige jeugdtheatervoorstelling neergezet." - Theaterkrant


 

https://youtu.be/kdvCQ35BNns?si=ZSz6vT_1j46vyLBY

Plein Theater maand voor Keti Koti

De Keti Koti maand vindt jaarlijks plaats in de maand juni in de aanloop naar Keti Koti op 1 juli. Deze maand staat in het teken van herdenken en bezinnen rondom het slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen daarvan vandaag de dag.

Als Plein Theater in Amsterdam Oost, gelegen naast het Oosterpark en het Nationaal monument Slavernijverleden, staan we bijzonder stil bij dit moment en bij deze maand. Daarom organiseren we in de maand juni diverse activiteiten rondom onderwerpen die raken aan het slavernijverleden en kolonialisme, gecureerd door Peggy Burke en Berith Danse.

Daarbij kun je heerlijk Surinaams bij ons eten! Ons Eetlokaal naast het theater is elke donderdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 en bij vroege activiteiten minstens een uur voorafgaand aan de activiteit. Peggy staat in de keuken en maakt speciaal voor de Keti Koti maand elke week een afwisselend Surinaamse special. Moksi - alesi's, Heri - Heri, Griet Bana Soep, Pindasoep met Tom Tom en als klapper op de vuurpijl Pom & Pastei (& Paramaribop) op de laatste donderdag van de maand.

Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten of vind ze op onze agenda met een geel kader. Bij alle programma's kun je een combikaartje kopen met een dagspecial - of reserveer direct bij Peggy. Check hier iedere week ons menu!