Gastprogrammering
Sunday 09 June
Theater // 16:30 // € 10 + hapje en drankje
Dialoog in Actie #2: Keti Koti

Open: 16:30 - 18:30 hrs
Tickets: € 10 + hapje en drankje / Regulier: €10 | Stadspas Groene Stip: €4,50 | Combiticket voorstelling + dialoog + dagspecial: €40/ 29,50 | Prijzen zijn inclusief een welkomstdrankje
Tickets

Plein Theater en Dialoog in Actie bieden een veilige ruimte voor gesprekken over onderwerpen zoals gender, traditionele rolverderling en de invloed van culturele normen op het dagelijks leven. Gehost door ervaren gespreksleiders worden er bij de dialoogtafels een reeks onderwerpen behandeld die vaak vermeden worden in alledaagse gesprekken.

 

Dialoog in Actie #2: Keti Koti

Juni is de Keti Koti maand: op diverse manieren wordt aandacht besteed aan ons koloniale verleden en de afschaffing van de slavernij. Op zondag 9 juni 15.00 speelt de voorstelling Fri Yeye in het Plein Theater. Het is een eer na afloop van deze voorstelling een dialoog te mogen organiseren. 

We staan weer aan de vooravond van Keti Koti. Is feestvieren een passende manier om de afschaffing van slavernij te herdenken? Verken de diepgewortelde conflicten en de vreugdevolle viering van vrijheid in ‘Fri Yeye”. Dit intrigerende stuk onderzoekt de ervaringen van een oma, moeder en dochter rondom Keti Koti. De voorstelling confronteert je niet alleen met vragen, maar daagt je uit om je eigen standpunten te heroverwegen.

Fri Yeye nodigt je uit de kracht van intuïtie te ervaren. Ervaar en ontdek de vele lagen van vrijheid en geschiedenis tijdens deze betekenisvolle reis.

 

#GetInvolved

Dit programma is tot stand gekomen in het co-creatie programma #GetInvolved, waarbij we je uitnodigen om mee te denken, mee te praten en mee te doen! Lees meer en #GetInvolved >>

 

Plein Theater maand voor Keti Koti

De Keti Koti maand vindt jaarlijks plaats in de maand juni in de aanloop naar Keti Koti op 1 juli. Deze maand staat in het teken van herdenken en bezinnen rondom het slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen daarvan vandaag de dag.

Als Plein Theater in Amsterdam Oost, gelegen naast het Oosterpark en het Nationaal monument Slavernijverleden, staan we bijzonder stil bij dit moment en bij deze maand. Daarom organiseren we in de maand juni diverse activiteiten rondom onderwerpen die raken aan het slavernijverleden en kolonialisme, gecureerd door Peggy Burke en Berith Danse.

Daarbij kun je heerlijk Surinaams bij ons eten! Ons Eetlokaal naast het theater is elke donderdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 en bij vroege activiteiten minstens een uur voorafgaand aan de activiteit. Peggy staat in de keuken en maakt speciaal voor de Keti Koti maand elke week een afwisselend Surinaamse special. Moksi - alesi's, Heri - Heri, Griet Bana Soep, Pindasoep met Tom Tom en als klapper op de vuurpijl Pom & Pastei (& Paramaribop) op de laatste donderdag van de maand.

Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten of vind ze op onze agenda met een geel kader. Bij alle programma's kun je een combikaartje kopen met een dagspecial - of reserveer direct bij Peggy. Check hier iedere week ons menu!