Gastprogrammering
Friday 31 May
Beeld: Studio Matusiak & Plein Theater
Theater // 20:00 // € 4,50 + consumptiemunt
'Plein Theater maand voor Keti Koti' Kick Off Debat: What’s Next

Line up: Saskia Meiland (voorzitter BIJ1) Marjorie Boston (Directeur RIGHTABOUTNOW INC), Jerry Afriyeh (KOZP) en Dionne Abdoelhafiezkhan (ContrAltDel), onder leiding van Charlie Helmijr
Open: 20:00 - 21:00 hrs
Tickets: € 4,50 + consumptiemunt / Regulier of Stadspas Groene Stip: €4,50 | Combiticket debat & dagspecial: €19,50 | Prijzen zijn inclusief een welkomstdrankje
Tickets

 

'Plein Theater maand voor Keti Koti' Kick Off Debat: What’s Next

De Keti Koti maand vindt jaarlijks plaats in de maand juni in de aanloop naar Keti Koti op 1 juli. Deze maand staat in het teken van herdenken en bezinnen rondom het slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen daarvan vandaag de dag.

Als Plein Theater in Amsterdam Oost, gelegen naast het Oosterpark en het Nationaal monument Slavernijverleden, staan we bijzonder stil bij dit moment en bij deze maand. Daarom organiseren we in de maand juni diverse activiteiten rondom onderwerpen die raken aan het slavernijverleden en kolonialisme, gecureerd door Peggy Burke en Berith Danse.

Daarbij kun je heerlijk Surinaams bij ons eten! Ons Eetlokaal naast het theater is elke donderdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 en bij vroege activiteiten minstens een uur voorafgaand aan de activiteit. Peggy staat in de keuken en maakt speciaal voor de Keti Koti maand elke week een afwisselend Surinaamse special. Moksi - alesi's, Heri - Heri, Griet Bana Soep, Pindasoep met Tom Tom en als klapper op de vuurpijl Pom & Pastei (& Paramaribop) op de laatste donderdag van de maand.

Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten of vind ze op onze agenda met een geel kader. Bij alle programma's kun je een combikaartje kopen met een dagspecial - of reserveer direct bij Peggy. Check hier iedere week ons menu!

 

What’s Next

We trappen de maand af met het debat ‘What’s Next’ op 31 mei over de staat van de Afro-Nederlandse gemeenschap. Met een aantal strijders bespreken wij de volgende onderwerpen onder leiding van Charlie Helmijr:

Welke stappen zijn er de afgelopen jaren gezet op de verschillende gebieden?

In hoeverre heeft Black Lives Matter daar een rol in vervuld?

Zijn er zaken die de vooruitgang belemmeren? Hoe kunnen die obstructies worden weggenomen?

Hoe gaan we verder? En hoe versterken we elkaar?
 

Saskia Meiland (voorzitter BIJ1) Marjorie Boston (Directeur RIGHTABOUTNOW INC), Jerry Afriyeh (KOZP) en Dionne Abdoelhafiezkhan (ContrAltDel).