Gastprogrammering
Thursday 27 June
Theater // 20:00 // € 10 + consumptiemunt
Eddy Veldman Quartet plays Paramaribop

Open: 20:00 - 21:00 hrs
Tickets: € 10 + consumptiemunt / Regulier: €10 | Stadspas Groene Stip: €4,50 | Combiticket Concert + Pom & Pastei: €35 / €31,50 | Gratis toegang voor leden van We Are Public | Prijzen zijn inclusief een welkomstdrankje
Tickets

 

Eddy Veldman Quartet plays Paramaribop

Kom genieten van swingende Paramaribop met het Eddy Veldman Quartet! Met Eddy Veldman op drums, Glenn Gaddum op piano, Pablo Nahar op contrabas, Franklin Ceazar op tenor sax én Rory Ronde op gitaar

Eddy Veldman, geboren op 5 oktober 1951 te Paramaribo, is in het bezit van een gigantische staat van dienst. Hij staat met name bekend om zijn dynamische, creatieve en fantasierijke drumspel, en speelt verder nog vibrafoon en gitaar. Daarnaast is hij een uiterst gedreven professional, een entertainer en een inspirator voor vele andere drummers. Hij is onder andere een van de oprichters van Surinam Music Ensemble begin jaren 80, dat zich onderscheidde met een unieke mix van jazz, traditionele Surinaamse kaseko ritmes en Amerikaanse bepop; Paramaribop.

"Veldmans werk op de drums is van hoog niveau, een mening gedeeld door de vele artiesten uit verschillende disciplines waar hij mee optreedt" (de Volkskrant).

Vandaag de dag is Eddy Veldman een veelgevraagd sessie- en studiomuzikant met een intrigerende en zeer gevarieerde discografie. Ook doceert hij al meer dan twee decennia lang slagwerk aan de Muziekschool Amsterdam en zijn eigen Eddy Veldman Drum Academy (EVDA). Daarnaast leidt hij verschillende jam-sessies en neemt hij deel aan tal van zeer uiteenlopende muzikale projecten. Verder tourt hij nog regelmatig met verschillende formaties in binnen- en buitenland.

www.eddyveldman.com


Smakelijk genieten met Pom, Pastei & Paramaribop

Peggy Burke staat in de keuken en maakt special voor de Keti Koti maand elke week een afwisselend Surinaamse special. Met als klapper op de vuurpijl Pom & Pastei op de laatste donderdag van de maand! Koop een combikaartje voor het Concert + Pom & Pastei of reserveer direct bij Peggy.

 

Plein Theater maand voor Keti Koti

De Keti Koti maand vindt jaarlijks plaats in de maand juni in de aanloop naar Keti Koti op 1 juli. Deze maand staat in het teken van herdenken en bezinnen rondom het slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen daarvan vandaag de dag.

Als Plein Theater in Amsterdam Oost, gelegen naast het Oosterpark en het Nationaal monument Slavernijverleden, staan we bijzonder stil bij dit moment en bij deze maand. Daarom organiseren we in de maand juni diverse activiteiten rondom onderwerpen die raken aan het slavernijverleden en kolonialisme, gecureerd door Peggy Burke en Berith Danse.

Daarbij kun je heerlijk Surinaams bij ons eten! Ons Eetlokaal naast het theater is elke donderdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 en bij vroege activiteiten minstens een uur voorafgaand aan de activiteit. Peggy staat in de keuken en maakt speciaal voor de Keti Koti maand elke week een afwisselend Surinaamse special. Moksi - alesi's, Heri - Heri, Griet Bana Soep, Pindasoep met Tom Tom en als klapper op de vuurpijl Pom & Pastei (& Paramaribop) op de laatste donderdag van de maand.

Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten of vind ze op onze agenda met een geel kader. Bij alle programma's kun je een combikaartje kopen met een dagspecial - of reserveer direct bij Peggy. Check hier iedere week ons menu!