Exposities in Plein Theater


Jouw kunstwerken aan onze muren?

Het Plein Theater Eetlokaal is een levendige ontmoetingsplek in Amsterdam Oost, waar het bruist van creatieve energie en waar je bovendien lekker kan eten en drinken. Een bezoek aan Plein Theater is altijd eeen verrassende ervaring, mede door de muren die podium geven aan beeldend werk van kunstenaars uit Amsterdam Oost.

De exposities worden gecureerd in context van het theaterprogramma en eromheen organiseren we feestelijke openingen en finissages.

Ben je beeldend kunstenaar uit Amsterdam Oost en wil jij exposeren? Laat het ons weten! We omarmen ideeën voor exposities en samenwerkingen voor kunstzinnige activiteiten.

Exposities
Verzamelgesteld
07 September - 13 Oktober 2024
Moyca GortLees meer >>>
Desire Lines
15 Augustus - 31 Augustus 2024
Isabelle VigierLees meer >>>
Entwined Roots, Unbroken Spirits
06 Juni - 13 Juli 2024
Laila Cohen & Phaedra HaringsmaLees meer >>>
Zeef, druk en zie
09 Mei - 03 Juni 2024
Shosha Boute, Matty Gaikhorst en Karin Brummelhuis (werkplaats MK24)Lees meer >>>
Splitter Splatter de Expo
01 April - 30 April 2024
Iekeliene StangeLees meer >>>
Commedia delle maschere
03 April - 07 April 2024
Friso van der HeijdenLees meer >>>
Enter the temple of pleasure (with consent)
02 Februari - 31 Maart 2024
lekkerblijvenlikkenLees meer >>>
Collages
16 November - 07 Januari 2023
Jalinka GressmanLees meer >>>
QPFA2023 // THE VESSEL
28 Maart - 30 April 2023
Matt JacksonLees meer >>>
QPFA2023 // Vulva Variety
28 Maart - 01 April 2023
Meike van den AkkerLees meer >>>
Een Mozaïek van Verlorenen
04 November - 27 November 2022
Chaja van Kollem & Margareta SvenssonLees meer >>>
Stitched Life
10 Juni - 02 Juli 2022
Patricia GuardaLees meer >>>
Paperwork - ArtCollective BetweenTwoHands
21 Maart - 03 April 2022
Tentoonstelling Paperwork te zien tijdens Queering Puppets Festival Amsterdam van 21 maart tot 3 april 2022Lees meer >>>
Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta
13 Juli - 30 Juli 2021
Su Tomesen.Lees meer >>>
Welcome The VOID
10 Juni - 11 Juli 2021
Van de Camp & Heesterbeek | Fleur OuwerkerkLees meer >>>
Trust Photo Exhibition
30 September - 15 December 2020
With works of undocumented migrants. Trust photo exhibition is a collaboration between Dorit Weintal | Trust project, Stichting Between Borders, and Plein Theater Amsterdam.Lees meer >>>
Technology vs Identity - Omri Bigetz
07 Februari - 01 April 2020
Vanaf 7 februari zal er een nieuwe expositie te zien zijn van Omri Bigetz. Het thema van deze editie is Technology vs Identity.Lees meer >>>
Sexual Identity - Daantje Bons
17 December - 07 Februari 2019
Lees meer >>>
Performance of the identity - Nosh Neneh
22 September - 16 November 2019
Lees meer >>>
Morgen ben ik hier - Pascalle van Vliet
08 Juni - 01 Augustus 2019
Lees meer >>>
MK24, Centrum voor kunsteducatie
01 Maart - 31 Mei 2019
Lees meer >>>
I have a plant!
01 December - 28 Februari 2018
Lees meer >>>
De Muur
01 September - 30 November 2018
Lees meer >>>

Sexual Identity - Daantje Bons

Sexual Identity

Vanaf 17 november tot 7 februari is er een expositie te zien zijn van Daantje Bons. In de tweede editie van de serie ligt de focus op het thema Sexual Identity. Seksualiteit is het begin van onze bestaan, maar toch berust er nog veel taboe op dit onderwerp, maar er is ook totale chaos in het creëren van onze (seksuele) zelfbeeld.
 

Daantje Bons (van 17 november t/m 7 februari)

Oneerbiedig. Mooi. Ongemakkelijk. Schattig. Rauw. Seksueel. Slim. Meisjesachtig. Krachtig. Intiem.

Zoveel van de termen die gebruikt kunnen worden om het werk van Daantje Bons te beschrijven lijken tegenstrijdig, maar worden logisch als je haar beelden ziet.

De speelse en lieflijke esthetiek van Daantje Bons trekt de aandacht, maar de bijbehorende tegenstellingen maken dat deze beelden blijven hangen. Aan de conceptuele waarde van haar werk valt niet te twijfelen na haar uitgebreide scholing. Eerst aan het SISA kunst academie in Antwerpen en later aan de prestigieuze AKV-St Joost kunst academie in Breda. Haar werk is hedendaags feministisch, in de zin dat zij vrouwelijkheid op haar eigen voorwaarde vormgeeft, met humor en een disis provocatie.

Haar werk werd eerder gepubliceerd in De Volkskrant en NRC Handelsblad. Internationaal is haar werk gepubliceerd in verschillende magazines en online uittingen zoals The Huffington Post, Ignant, I-D Magazine, VOGUE Italia, Kurier, FRAME Magazine en Refinery29.

Daarnaast werd Daantje genomideerd voor ‘The Foam Paul Huf Award 2018’ (geïnitieerd door Foam Amsterdam) en deed ze recent nog veel meer tentoonstellingen.

Daantje Bons’ haar foto’s zijn als een boze middenvinger in een veld met madeliefjes en boterbloemen. Ze laten zien wat er zou zijn gebeurd als een van de talloze vrouwelijke naaktmodellen uit de kassieke schilderkunst zelf achter de camera zou zijn gekropen en een net zo interessant kunstenaar blijkt de zijn. Ze zijn een schitterende nieuwe visie op wat er kan gebeuren wanneer vrouwen hun eigen muze worden

-Meredith Greer (feminist, schrijver, redacteur)

https://www.facebook.com/daantjebonsphotography/
http://www.daantjebons.com/


Cynthia Makiese - Curator Beeldende Kunst

Cynthia Makiese is vanaf haar jeugd omringd door kunstenaars en kwam door haar levensloop al vroeg In aanraking met verschillende kunstvormen. Makiese begon In 2016 met het organiseren van kunst evenementen en projecten waarbij ze diverse kunstenaars uit verschillende vakgebieden aan elkaar koppelde. Ze richtte In 2018 The Bohemian Art Collector op, via The Bohemian Art Collector biedt ze een platform aan voor opkomende beginnende artiesten, waar verbinding en samenwerking centraal staan tussen de kunstenaars en publiek. Ze probeert via deze weg meer collaboraties te generen tussen verschillende disciplines, en kunst voor iedereen mogelijk te maken.