Exposities in Plein Theater

Vanaf september 2018 zijn de muren van ons Eetlokaal beschikbaar voor diverse tentoonstellingen.

Vanaf september 2019 zijn we The Journey Of The Identity gestart, een reeks artistieke en dynamische exposities en openingen, waar vanuit hedendaagse vraagstukken een creatieve samensmelting plaatsvindt tussen verschillende disciplines en het publiek. Evenementen waar ontmoetingen, samenwerking en verbinding centraal staat. De exposities worden gecureerd en gepresenteerd door The Bohemian Art Collector (Cynthia Makiese).

Exposities
Technology vs Identity - Omri Bigetz
07 Februari - 01 April 2020
Vanaf 7 februari zal er een nieuwe expositie te zien zijn van Omri Bigetz. Het thema van deze editie is Technology vs Identity.Lees meer >>>
Sexual Identity - Daantje Bons
17 December - 07 Februari 2019
Lees meer >>>
Performance of the identity - Nosh Neneh
22 September - 16 November 2019
Lees meer >>>
Morgen ben ik hier - Pascalle van Vliet
08 Juni - 01 Augustus 2019
Lees meer >>>
MK24, Centrum voor kunsteducatie
01 Maart - 31 Mei 2019
Lees meer >>>
I have a plant!
01 December - 28 Februari 2018
Lees meer >>>
De Muur
01 September - 30 November 2018
Lees meer >>>

Sexual Identity - Daantje Bons

Sexual Identity

Vanaf 17 november tot 7 februari is er een expositie te zien zijn van Daantje Bons. In de tweede editie van de serie ligt de focus op het thema Sexual Identity. Seksualiteit is het begin van onze bestaan, maar toch berust er nog veel taboe op dit onderwerp, maar er is ook totale chaos in het creëren van onze (seksuele) zelfbeeld.
 

Daantje Bons (van 17 november t/m 7 februari)

Oneerbiedig. Mooi. Ongemakkelijk. Schattig. Rauw. Seksueel. Slim. Meisjesachtig. Krachtig. Intiem.

Zoveel van de termen die gebruikt kunnen worden om het werk van Daantje Bons te beschrijven lijken tegenstrijdig, maar worden logisch als je haar beelden ziet.

De speelse en lieflijke esthetiek van Daantje Bons trekt de aandacht, maar de bijbehorende tegenstellingen maken dat deze beelden blijven hangen. Aan de conceptuele waarde van haar werk valt niet te twijfelen na haar uitgebreide scholing. Eerst aan het SISA kunst academie in Antwerpen en later aan de prestigieuze AKV-St Joost kunst academie in Breda. Haar werk is hedendaags feministisch, in de zin dat zij vrouwelijkheid op haar eigen voorwaarde vormgeeft, met humor en een disis provocatie.

Haar werk werd eerder gepubliceerd in De Volkskrant en NRC Handelsblad. Internationaal is haar werk gepubliceerd in verschillende magazines en online uittingen zoals The Huffington Post, Ignant, I-D Magazine, VOGUE Italia, Kurier, FRAME Magazine en Refinery29.

Daarnaast werd Daantje genomideerd voor ‘The Foam Paul Huf Award 2018’ (geïnitieerd door Foam Amsterdam) en deed ze recent nog veel meer tentoonstellingen.

Daantje Bons’ haar foto’s zijn als een boze middenvinger in een veld met madeliefjes en boterbloemen. Ze laten zien wat er zou zijn gebeurd als een van de talloze vrouwelijke naaktmodellen uit de kassieke schilderkunst zelf achter de camera zou zijn gekropen en een net zo interessant kunstenaar blijkt de zijn. Ze zijn een schitterende nieuwe visie op wat er kan gebeuren wanneer vrouwen hun eigen muze worden

-Meredith Greer (feminist, schrijver, redacteur)

https://www.facebook.com/daantjebonsphotography/
http://www.daantjebons.com/


Cynthia Makiese - Curator Beeldende Kunst

Cynthia Makiese is vanaf haar jeugd omringd door kunstenaars en kwam door haar levensloop al vroeg In aanraking met verschillende kunstvormen. Makiese begon In 2016 met het organiseren van kunst evenementen en projecten waarbij ze diverse kunstenaars uit verschillende vakgebieden aan elkaar koppelde. Ze richtte In 2018 The Bohemian Art Collector op, via The Bohemian Art Collector biedt ze een platform aan voor opkomende beginnende artiesten, waar verbinding en samenwerking centraal staan tussen de kunstenaars en publiek. Ze probeert via deze weg meer collaboraties te generen tussen verschillende disciplines, en kunst voor iedereen mogelijk te maken.