Exposities in Plein Theater


Jouw kunstwerken aan onze muren?

Het Plein Theater Eetlokaal is een levendige ontmoetingsplek in Amsterdam Oost, waar het bruist van creatieve energie en waar je bovendien lekker kan eten en drinken. Een bezoek aan Plein Theater is altijd eeen verrassende ervaring, mede door de muren die podium geven aan beeldend werk van kunstenaars uit Amsterdam Oost.

De exposities worden gecureerd in context van het theaterprogramma en eromheen organiseren we feestelijke openingen en finissages.

Ben je beeldend kunstenaar uit Amsterdam Oost en wil jij exposeren? Laat het ons weten! We omarmen ideeën voor exposities en samenwerkingen voor kunstzinnige activiteiten.

Exposities
Verzamelgesteld
07 September - 13 Oktober 2024
Moyca GortLees meer >>>
Desire Lines
15 Augustus - 31 Augustus 2024
Isabelle VigierLees meer >>>
Entwined Roots, Unbroken Spirits
06 Juni - 13 Juli 2024
Laila Cohen & Phaedra HaringsmaLees meer >>>
Zeef, druk en zie
09 Mei - 03 Juni 2024
Shosha Boute, Matty Gaikhorst en Karin Brummelhuis (werkplaats MK24)Lees meer >>>
Splitter Splatter de Expo
01 April - 30 April 2024
Iekeliene StangeLees meer >>>
Commedia delle maschere
03 April - 07 April 2024
Friso van der HeijdenLees meer >>>
Enter the temple of pleasure (with consent)
02 Februari - 31 Maart 2024
lekkerblijvenlikkenLees meer >>>
Collages
16 November - 07 Januari 2023
Jalinka GressmanLees meer >>>
QPFA2023 // THE VESSEL
28 Maart - 30 April 2023
Matt JacksonLees meer >>>
QPFA2023 // Vulva Variety
28 Maart - 01 April 2023
Meike van den AkkerLees meer >>>
Een Mozaïek van Verlorenen
04 November - 27 November 2022
Chaja van Kollem & Margareta SvenssonLees meer >>>
Stitched Life
10 Juni - 02 Juli 2022
Patricia GuardaLees meer >>>
Paperwork - ArtCollective BetweenTwoHands
21 Maart - 03 April 2022
Tentoonstelling Paperwork te zien tijdens Queering Puppets Festival Amsterdam van 21 maart tot 3 april 2022Lees meer >>>
Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta
13 Juli - 30 Juli 2021
Su Tomesen.Lees meer >>>
Welcome The VOID
10 Juni - 11 Juli 2021
Van de Camp & Heesterbeek | Fleur OuwerkerkLees meer >>>
Trust Photo Exhibition
30 September - 15 December 2020
With works of undocumented migrants. Trust photo exhibition is a collaboration between Dorit Weintal | Trust project, Stichting Between Borders, and Plein Theater Amsterdam.Lees meer >>>
Technology vs Identity - Omri Bigetz
07 Februari - 01 April 2020
Vanaf 7 februari zal er een nieuwe expositie te zien zijn van Omri Bigetz. Het thema van deze editie is Technology vs Identity.Lees meer >>>
Sexual Identity - Daantje Bons
17 December - 07 Februari 2019
Lees meer >>>
Performance of the identity - Nosh Neneh
22 September - 16 November 2019
Lees meer >>>
Morgen ben ik hier - Pascalle van Vliet
08 Juni - 01 Augustus 2019
Lees meer >>>
MK24, Centrum voor kunsteducatie
01 Maart - 31 Mei 2019
Lees meer >>>
I have a plant!
01 December - 28 Februari 2018
Lees meer >>>
De Muur
01 September - 30 November 2018
Lees meer >>>

Splitter Splatter de Expo

Tijdens het Queering Puppets Festival Amsterdam siert een bonte expositie van Splitter Splatter het Plein Theater! De expositie wordt op de openingsdag van het festival, woensdag 3 april vanaf 19:00, feestelijk geopend met muziek van DJ Rosa (Spill Gold) en diverse acts. Op donderdag 4 april treed Splitter Splatter op als band in concert!
 

Woensdag 3 april 19:00
Opening Queering Puppets Festival Amsterdam & Opening Expo Splitter Splatter
Meld je aan

Donderdag 4 april 20:00
Splitter Splatter in Concert
Info & Tickets

Splitter Splatter

Splitter Splatter (Iekeliene Stange) is een multidisciplinair kunstenaar, wonende tussen Amsterdam en de Veluwe. Ze laat zich vaak inspireren door de natuur en werkt met symbolische, surrealistische vormen en totems die verwijzen naar rituelen, het onderbewuste en het absurde. Op een speelse en intuïtieve manier creëert ze kostuums, muziek, video’s, decorontwerpen, keramiek en muurhangers om haar kleurrijke werelden te bouwen. 

Onderzoek van materialen is de rode draad in Stange’s praktijk, zo bestonden de eerste kostuums en decors uit speelgoed en karton en haar sculpturen uit snoep en plastic kralen. Spelen zonder limieten kan leiden tot wijze lessen, het karton werd uiteindelijk beschadigd door een lekkage en het snoep zorgde voor een muizen invasie in de studio. Hierna werd meer nagedacht over de te gebruiken materialen, niet alles is duurzaam. Hier begon de fascinatie met wol en keramiek. Wol, een materiaal waar zo veel van word weg gegooid tegenwoordig. Breien is ontzettend meditatief en beetje bij beetje begon ze hier mee te experimenteren. Punnik molens en breiringen werden ingezet om tot verschillende patronen te komen. Elk kostuum is een persoonlijke ode aan de persoon waar het voor gemaakt is, zo ontstond onze gebreide band, ondertussen al bestaande uit 4 vaste leden. Als gebreide band, treden we al enige jaren op in Amsterdam en omstreken en waren te zien in woonkamers, kunst galeries, in het water, muziekfestivals, praalwagens etc. 

Doel is om uiteindelijk een kostuum te maken wat totaal zelf gesponnen is van lokale schapen en geverfd met natuurlijke planten en kleur stoffen uit eigen tuin. Een poging om nog dichter te staan bij de origine van materialen en zacht protest tegen een alsmaar sneller draaiende en digitaal wordende wereld.
 

***
 

Queering Puppets Festival Amsterdam

Van 3 t/m 7 april presenteren Plein Theater en Cat Smits Company het Queering Puppets Festival Amsterdam!

Queering Puppets Festival Amsterdam biedt sinds 2022 een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater, objecttheater, poppenspel én queer perspectieven. In de safe space die het poppenspel creëert, kan iedereen zijn wie hij, zij, hen wil. Plein Theater en Cat Smits Company trotseren de norm met dit festival vol bonte visuele uitspattingen. Queering Puppets is LHBTIQA+ friendly, feministisch, activistisch en bovenal schitterend in eigenwijsheid! In deze derde editie is het thema Weapons of the weak.

Lees meer >>