17-03-2023

Terugblik // 02 APR '23 // EAST& Festival & Party

Read this page in English >>

 

Op zondag 2 april organiseerde EAST&, het Pop Up Cultuurhuis in Amsterdam Oost, samen met het Queering Puppets Festival een programma voor en met Amsterdam Oost!

 

EAST& Queering Puppets Festival

Overdag tussen 12:00 en 17:00 was er een pleinfestival voor de buurt in en rondom het Plein Theater op het Sajetplein naast het Oosterpark. Er waren activiteiten en workshops voor kinderen en volwassenen, DJ ROOSPEEE draaide gezellige muziek en het plein was vrij toegankelijk voor de hele buurt!

In de theaterzaal van Plein Theater was de voorstelling EXUVIA van ’t Magisch Theatertje te bezoeken, in de kapel van Hotel Arena de immersieve performance HAG van Cézanne Tegelberg & Company en op het Sajetplein stond de theatrale installatie Headspace van Electric Circus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto's: Nora Tinholt
 

’s Avonds sloten we het festival af, samen met Hotel Arena en TransAmsterdam, met de EAST& PARTY in de kapel van Hotel Arena! Hier werd ook de spiksplinternieuwe website van EAST& gepresenteerd! Hier kunnen alle makers, kunstenaars en evenementen organisators uit Amsterdam-Oost zich voor aanmelden en een profiel aanmaken. Show your work! Share your events!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Foto's: Anna Witkowska

 

PROGRAMMA ZONDAG 2 APRIL

12:00 - 17:00
Headspace - Electric Circus
Sajetplein

12:00 - 13:00
Visual Sound Art - Martien Groeneveld
Sajetplein

13:00 – 15:00
Clown workshop en schminken voor kinderen met het Ecuadoriaans theatergezelschap Humor y Vida!
Sajetplein

13:00 – 16:00
D.I.Y. Genitals (workshop) - Question Collective
Plein Theater, Café/ Terras

13:00 - 16:00
DJ ROOSPEEE
Plein Theater, Café/ Terras

14:00 - 15:00
EXUVIA - 't Magische Theatertje
Plein Theater, Theaterzaal

16:00 - 16:55
16:40 - 17:35
17:20 - 18:15
HAG – Cézanne Tegelberg & Company
Hotel Arena, Kapel

 

19:00 - 00:00 EAST& PARTY

Hotel Arena, Kapel

EAST& Queering Puppets Festival nodigen je uit voor een culturele borrel en party op zondagavond 2 april in de prachtige kapel van Hotel Arena!

Hier blikken we vooruit op EAST& in Amsterdam-Oost én vieren we een spectaculaire closure van het Queering Puppets Festival Amsterdam, dat die week plaatsvindt in Plein Theater en Hotel Arena.

Iets bijzonders creëren doen we samen. Daarom geven we geen feest vóór Amsterdam Oost, maar mét Amsterdam Oost. De avond is queer-friendly en staat in het teken van radicale verbindingen en nieuwe samenwerkingen, met danshitjes van DJ Je Moeder, acts en performances als het bindende element!

Met de EAST& PARTY wordt samengewerkt door:

EAST& PLEIN THEATER & QUEERING PUPPETS & HOTEL ARENA & TRANSAMSTERDAM

 

Line Up

> DJ Je Moeder zorgt voor lekkere muziek, een volle dansvloer en een toffe sfeer :)

> TransAmsterdam verzorgd diverse, muzikale acts! Onder andere Marvy Olboeter Verhoeven met jazzy songs en romantische ballads en Rich Richardino met een mix van zang en rap.

> Dierenrechten- en klimaatactivist, muziek- en queer feminist - gepeperd met een flinke dosis drag: dat is Soya the Cow

& meer!

 

EAST&

EAST& is het Pop Up Cultuurhuis van Amsterdam-Oost waar samenwerking centraal staat en verbindingen worden gelegd tussen bewoners, culturele en maatschappelijke instellingen en de vele talentvolle en diverse makers die het stadsdeel rijk is. Een pro-actieve en inclusieve netwerkorganisatie waar makers en organisaties elkaar kunnen vinden. Een initiatief van Plein Theater, Framer Framed, De Rode Loper op School en Productiehuis Nowhere.

Lees meer over EAST& >>

 

Queering Puppets Festival Amsterdam

Queering Puppets Festival Amsterdam biedt sinds 2022 een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Plein Theater en Puppetry Workspace trotseren de norm met dit festival vol bontgekleurde visuele uitspattingen uit binnen- en buitenland. Queering Puppets is LGBTQI+ friendly, feministisch, activistisch en bovenal: Schitterend in eigenwijsheid!

Lees meer over het Queering Puppets Festival Amsterdam >>

 

 

Terug naar nieuws overzicht